Taxatierapport voor uw woning in Harderwijk en omgeving

U laat een taxatierapport opmaken als u de waarde van uw woning wilt weten. Er zijn verschillende situaties waarin u de woningwaarde moet weten, waarvan de aanvraag van een hypotheek de meest voorkomende is. Op deze pagina vertellen we wanneer u een taxatierapport nodig heeft, of u een gevalideerd taxatierapport nodig heeft en wat er in uw taxatierapport staat.

Taxatierapport woning

In de volgende situaties heeft u een taxatierapport van uw woning nodig:

Als u een woning gaat kopen en hiervoor een hypotheek aanvraagt, heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. In de andere situaties is een standaard taxatierapport meestal voldoende. Wij adviseren u altijd over het type taxatierapport, zodat u zeker weet dat u het juiste rapport heeft voor uw situatie.

Wat staat er in het taxatierapport?

Ieder taxatierapport heeft ongeveer dezelfde inhoud. Het maakt niet uit of u een standaard- of gevalideerd taxatierapport heeft. De taxateur zal de kenmerken van uw woning benoemen, de omgeving van de woning beschrijven en informatie uit het kadaster bijvoegen. In uw taxatierapport kunt u bijvoorbeeld zien wat de oppervlakte van de woning en het perceel is, wat de waarde van vergelijkbare woningen in de omgeving is en hoe de kadastrale kaart eruit ziet.

Taxatierapport aanvragen